Het belangrijkste van úw bril: de glazen

In een mooie bril horen natuurlijk de juiste glazen voor uw persoonlijke situatie. Er is veel keuze in glazen. Wij geven u graag een goed advies op basis van uw behoeften.

Contact

Nikon glazen

Wij streven ernaar om u het beste kijkcomfort te bieden. Dit doen wij in samenwerking met o.a. Nikon brillenglazen. Dit alom bekende merk onderscheidt zich door alleen de hoogste kwaliteit materialen te gebruiken. In combinatie met de Nikon gepatenteerde slijptechnieken en berekeningen (N.O.D.E. Nikon Optical Design Engine) ontstaan er brillenglazen die in vergelijking met andere glazen:

 • Vlakker geslepen zijn

 • Minder vertekening hebben

 • Dunner zijn

 • Een mooiere coating hebben; helderder door minder restreflecties

Enkelvoudige glazen

Een enkelvoudig glas betekent een glas met een sterkte voor één bepaalde afstand. Dit kan voor veraf, dichtbij of computerafstand zijn.


Een enkelvoudig glas kan met een standaard coating of een luxere coating geleverd worden. De coating van een glas is de harde laag (die is bij de luxere coating 3x zo hard als de standaard), de anti-statische laag en de ontspiegeling. Hoe meer laagjes ontspiegeling op een glas, hoe helderder en rustiger het beeld.


Verdere mogelijkheden van enkelvoudige glazen:

 • Dunner materiaal

 • Vlakker geslepen (minder vertekening in de randen)

 • Transitions (meekleurend)

Multifocale glazen

Multifocaal betekent dat er meerdere sterktes in één glas zitten. Namelijk voor veraf, het tussengebied en voor nabij. Om dit in één glas te krijgen ontstaat er vertekening in de glazen. Tegenwoordig zijn de multifocale glazen zó geavanceerd dat die vertekening tot een minimum beperkt is, vrijwel iedereen kan er aan wennen.


Bij de oudere generatie multifocale glazen is vooral het tussen- en leesgedeelte erg beperkt. Ook zit er, vooral onderin en opzij, veel vertekening in het glas.


De nieuwe generatie glazen hebben minder vertekening, een vloeiendere overloop van veraf naar dichtbij en een aanzienlijk breder tussengebied en leesgedeelte. Wij werken met glazen die zelfs rekening houden met de anatomie van het oog en de lichaamshouding (rechts- of linkshandig) Dit wordt gerealiseerd door rekening te houden met:

 • De afstand van het oog tot het glas

 • De hoek van de glazen t.o.v. het gezicht

 • De buiging van het montuur t.o.v. het gezicht

 • Het sterkteverschil tussen de ogen

 • De anatomische bouw van het oog

 • Gepatenteerde slijptechnieken en berekeningen

Om deze geavanceerde glazen ook op de juiste positie in het montuur te slijpen gebruiken wij een optisch meetinstrument om de positie van de pupillen t.o.v. het montuur op te meten. Zo krijgt u een zo secuur mogelijke bril.

Computerglazen

Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de volwassenen 4 tot 6 uur per dag doorbrengt achter een beeldscherm en 14% zelfs tussen de 10 en 12 uur. En dan komen daar ook nog de tablets en smartphones bij.


Met een multifocale bril op een computer kijken is niet optimaal. Het tussengebied zit wat lager waardoor u met de kin omhoog naar het beeldscherm gaat staren. Dit kan nekklachten, hoofdpijn en vermoeide ogen veroorzaken. Volgens de ARBO is er voorgeschreven dat een persoon een rechte houding moet hebben voor het beeldscherm.


Bij een computerglas zit het tussengebied recht vooruit en een leesgedeelte onderin. Dit heeft de volgende voordelen:

 • Rechte houding

 • Breder tussen- en leesgebied

 • Minder bewegen met het hoofd

 • Geen nekklachten

Er zijn verschillende soorten computerglazen voor diverse omstandigheden. We kunnen het tegenwoordig beter een computer-/hobbyglas noemen. Deze glazen zijn namelijk ook zeer geschikt voor andere hobby's. Denk hierbij aan schilderen, muziek etc.


Tip: Neem als coating op een computerbril NevaMaxBlue. Dit combineert een zeer harde en uiterst heldere coating met een Blue filter die de blauwe straling van computerschermen, tablets en smartphones afkomt filtert.

Zonneglazen

Uit onderzoek is gebleken dat een langdurige blootstelling aan UV-straling het risico verhoogt op cataract (staar) en maculadegeneratie, deze behoren tot de meest voorkomende oogaandoeningen bij ouderen. Naast een gewone bril, is het daarom ook belangrijk om een goede zonnebril op sterkte te nemen. U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Diverse kleuren (standaard Bruin, Grijs of G-15)

 • Bijzondere kleuren (groen, paars, blauw etc.)

 • Dégradé (overlopend van donker naar lichter)

 • Solaire UV-coating (harde laag en ontspiegeling op de achterzijde van het glas, 50 keer meer UV-bescherming!)

 • Uiteraard leverbaar in enkelvoudig en multifocaal

 • Gecurvde zonneglazen op sterkte voor sterk doorgebogen monturen

 • Spiegelcoating (in 6 verschillende kleuren)

 • Polariserend (zie volgend kader)

Polariserende glazen

 • Polaroid polariserende zonneglazen bezitten een unieke filterconstructie. Deze zorgt voor het blokkeren van de verblindende schitteringen en zonnestralen, veroorzaakt door lichtweerkaatsende oppervlakken, zoals een nat wegdek, sneeuw en water.

 • Polaroid polariserende zonneglazen verhogen het contrast met 75%, waardoor u een veel scherper beeld ervaart.

 • In combinatie met de Solaire UV-multicoating heeft u tot 50x méér bescherming tegen schadelijke UV-stralen.

Coating

Om de brillenglazen optimaal te beschermen en helder te maken zijn er verschillende coatings:

 • Standaard coating

 • Luxere coating (3x zo hard als een standaard coating en meerdere lagen ontspiegeling)

 • Luxe coating met UV-bescherming

 • Luxe coating speciaal voor bescherming tegen blauw licht (denk aan licht dat vrijkomt bij smartphones, computers, tablets etc.)

Scherp(er) zicht zonder bril

Er zijn een aantal redenen om voor contactlenzen te kiezen.

Draagcomfort is een van de belangrijkste. Een bril kan gemakkelijk beslaan en drukt op de oren en neus. Ook bij het sporten zijn contactlenzen een uitkomst. Het uiterlijk speelt voor de meeste mensen vaak ook een belangrijke rol; dat blijft onveranderd met contactlenzen. Kom langs zodat wij samen met u kunnen kijken welk type lens voor u geschikt is. Probeer contactlenzen uit en ervaar het comfort van goed zicht zonder bril.


Al zachte lenzen geprobeerd maar zonder succes? Wij meten ook maatwerklenzen aan, deze gaan verder waar de standaard zachte lenzen stoppen. Informeer naar de mogelijkheden. Goed zicht zonder lenzen of bril? Ook dat is mogelijk! Laat u informeren over nachtlenzen, 's nachts lenzen dragen en overdag scherp zien zonder bril of lenzen.

De voordelen van contactlenzen

Contactlenzen worden ongezien gedragen en zijn dus niet aan mode onderhevig. Als ze goed onderhouden worden, merkt u niet dat u een optisch hulpmiddel gebruikt. Contactlenzen vertekenen het beeld niet. Verder heeft u met contactlenzen een groter gezichtsveld en in sommige gevallen ziet u er scherper mee dan met een bril.

Vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen. Ze laten tegenwoordig meer zuurstof door en zijn veel minder gevoelig voor beschadiging dan zachte contactlenzen waardoor ze één tot drie jaar mee kunnen gaan. Hierdoor kunnen ze goedkoper zijn in onderhoud. 


Het aanmeten van vormstabiele lenzen is maatwerk en daarom besteedt de contactlensspecialist er veel aandacht aan. Vormstabiele lenzen kunnen al van jongs af aan gedragen worden. Als u op latere leeftijd bijvoorbeeld leesproblemen krijgt, hoeft u geen leesbril te kopen. Er zijn namelijk bifocale en multifocale vormstabiele lenzen waarmee u kunt lezen en ook goed in de verte kunt kijken.

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Maak een afspraak

Zachte lenzen

Zachte contactlenzen zijn flexibel, zijn steeds meer zuurstofdoorlatend en het dragen ervan wordt als zeer comfortabel ervaren. Ieder oog is verschillend, daarom zijn zachte contactlenzen in verschillende oogbolmaten en soorten verkrijgbaar.


Soorten zachte lenzen:

 • Daglenzen: deze draagt u één dag en gooit ze daarna weg. U heeft bij deze lenzen dus geen vloeistof nodig. Dit is ideaal op vakantie of tijdens het sporten.

 • Tweewekelijkse lenzen: deze gaan twee weken mee voordat ze vervangen worden.

 • Maandlenzen: deze lenzen worden na vier weken dragen vervangen.

 • Maatwerklenzen: zachte lenzen die we precies op de vorm van het oog aanmeten d.m.v. geavanceerde apparatuur.

Meer informatie over contactlenzen? Kom langs bij Optiek de Jonge in Goes of maak een afspraak met onze contactlensspecialist.

Aangesloten bij A.N.V.C.

Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Voor de beste zorg voor uw ogen gaat u naar een contactlensspecialist die aangesloten is bij de A.N.V.C. (de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten). Optiek de Jonge is lid van de A.N.V.C.

Kom langs of maak een

afspraak voor de optimale

glazen of contactlenzen

voor uw ogen

Lange Vorststraat 40

Goes, Zeeland 4461 JP

Maandag Gesloten

Dinsdag - Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 20:00

Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 17:00

24/12/2022 09:30 - 16:00

31/12/2022 09:30 - 16:00

Lange Vorststraat 40, Goes, Zeeland 4461 JP

KvK: 55401996

Maandag Gesloten

Dinsdag - Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 20:00

Vrijdag 09:30 - 17:30

Zaterdag 09:30 - 17:00

24/12/2022 09:30 - 16:00

31/12/2022 09:30 - 16:00

Optiek de Jonge

Goed zicht mag gezien worden bij Optiek de Jonge in Goes.

Privacyverklaring